ريم || آلمـديــرة ~
▌ ..}~ : غير معروف ▌ ..}~: : 0 الساعه الان..}~ : ▌ ..}~ : 3291 ▌ ..}~ : 201244 ▌ ..}~ : 6 ▌تعليقك ..}~ : منتدى رائع
| موضوع: طرق متنوعه لعمل البطاطس الجمعة سبتمبر 03, 2010 5:47 pm | |
| اليوم جبت طرق متنوعة لعمل البطاطس اولا عمل بطاطس بيتزا هت المقادير بطاطس كوب دقيق 2 معلقة بيكنج بودر معلقة شطة معلقة كركم ملح حسب الرغبة ماء طريقة العمل تقطع البطاطس على شكل عيدان مثل طريقة المطعم وتوضع فى قدر تخلط المقادير جيدا وتوضع فى ماء حتى يتكون لدينا خليط متوسط السمك يوضع الخليط على البطاطس وتقلب جيدا تغطى البطاطس وتترك نصف ساعة تقلى البطاطس فى الزيت ثم يصفى من الزيت ويقدمطريقة لضافة قرمشة من الخارج و تكون البطاطس طرية من الداخل تجيبى البطاطس وتقشريهاوتقطيعها اصابع وبعدين اثناء التقطيع حطى قدر قيه ماء و مقدار مناسب من الملح على النارولما تغلى الميه ضعى عليها مقدار فنجان قهوة خل ابيض وضعى البطاطس و وتتريكها لمدة خمس دقائق وبعدين تصفيها من الماء وتسخنى الزيت و تقليها عادى وراح تاخد وقت اطول شوى من العادىفى الزيت ولكن لاتتنظرى حتى تاخد اللون الاحمر طليعها وهى شبه صفراء لانك راح تلاحظى انها راح تكون مقرمشه من الخارج وبنفس الوقت طريه من الداخل يعنى لو تريكتها لتاخذ اللون الاحمر او الذهبى الداكن راح تطلع يابسة زيادة عن الازم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] طريقة عمل البطاطس المهروسة معالثوم و البقدونس المقادير نصف كيلو بطاطس 4 فصوص ثوم مقدار من الزيت حزمة بقدونس ملح وبهارات حسب الرغبة الطريقة تقشر البطاطس وتقطع قطع كبيرة وتسلق فى الماء لمدة 20 دقيقة تصفى البطاطس وتهرس جيدا ويضاف اليها الثوم المفرم و البهارات و الزيت و البقدونس وتقلب جيدا ثم تقدم مع الخبز البطاطس المحشو المقادير كيلوبطاطس مستديرة نصف كليو لحمة مفرومة 2 معلقة سمن ملح فلفل كوب عصير طماطم و ماء الطريقة يقش البطاطس ويقور من الوسط يشوح فى السمن لمدة 10 دقائق وينشل يحشى بلحم المفروم و يرص فى صينيه ويوضع فوقه عصير طماطم مخفف بالماء وملعقة سمن ويتبل يوضع فى الفرن حتى ينضج ويحمر وجهه ثم يرص فى طبق ويقدم ساخنا البطاطس بالسجق المقادير كيلو بطاطس نصف كيلو سجق نصف راس ثوم 2 معلقة سمن ملح فلفل 4 كوب عصير طماطم الطريقة يقشر البطاطس ويقطع اصابع ويقلى فى الزيت حتى يصفر ثم ينشل يقدح السمن و يحمر الثوم الناعمويقلب حتى يصفى ثم يضاف السجق المقطع صوابع ويقلب حتى يجف ماؤه يضاف عصير الطماطم وكوب ماء حتى يغلى 5 دقائق يضاف البطاطس المقلى بحيث يكون مغلى بالدمعة و يترك على النار ليتم النضج يقدم مع الارز و السلاطة الخضراء صنية البطاطس المقادير كيلو بطاطس نصف كيلو لحمة 3 كوب عصير طماطم 3 ملاعق سمن ملح فلفل بهار بصلة كبيرة نصف راس ثوم الطريقه يقشر البطاطس ويقطع حلقات ويملح يقطع البصل حلقات و الثوم يقطع اللحم ويوضع عليه البصلة و الثوم والملح و الفلفل و البهارات و يقلب جيدا يضاف البطاطس ويوضع فى صنيه بحيث تكون حلقات من البطاطس فوق الوجهه وتقطع طماطم حلقات فوقهم يضاف عصير الطماطم و السمن و تغلى على النار ثم تدخل الفرن ليتم النضج وتقدم مع السلاطة و الارز و بالهنا و الشفا | |
|
NaAmI || آلمـديــرة ~
▌ ..}~ : الجزائر ▌ ..}~: : 0 الساعه الان..}~ : ▌ ..}~ : 1301 ▌ ..}~ : 150294 ▌ ..}~ : 40 ▌تعليقك ..}~ : ماشاء الله
| موضوع: رد: طرق متنوعه لعمل البطاطس السبت سبتمبر 04, 2010 3:35 pm | |
| | |
|
ريم || آلمـديــرة ~
▌ ..}~ : غير معروف ▌ ..}~: : 0 الساعه الان..}~ : ▌ ..}~ : 3291 ▌ ..}~ : 201244 ▌ ..}~ : 6 ▌تعليقك ..}~ : منتدى رائع
| موضوع: رد: طرق متنوعه لعمل البطاطس السبت سبتمبر 04, 2010 5:58 pm | |
| تسلمين وربي لا يحرمنا منك ومن ردودك الحلوه | |
|